Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

03.12.2012 2793

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

              Gösterli Köyü İlköğretim Okulu ilk defa 1923 yılında Mehmet DOĞANAY tarafından inşa ettirilmiştir. Okulun yapımında kullanılan taşlar Güzelyurt'tan develer ile taşınmıştır. İlk yapılan okul üç sınıftan müteşekkil olup 1935'de iki sınıf daha ilave edilerek beş sınıfa tamamlanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk tarafından okul için yapılan çalışmalar sebebiyle köylüye teşekkür edilmiştir.

              Okulun ilk öğretmeni Nevşehirli Ahmet Güney'dir. Okul 1962 yılındaki sel felaketinde kullanılamaz hale gelmiştir. Sel felaketinden sonra şimdiki okulun bulunduğu alanda yeniden beş sınıflı bir ilkokul inşa edilmiştir. Zamanla kullanılamaz      hale gelen bu okul yıkılarak, 1981'de ilk hizmet binası, 1994 yılında ise ikinci hizmet binası yaptırılmıştır.

              2009 yılında ise Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikinci hizmet binası kaldırılarak, 1 Müdür odası, 1 öğretmenler odası, 13 derslik, 1 bilgisayar sınıfı, 1 fen laboratuarı, 1 adet konferans salonu, 1 Hizmetli odası, kız öğrenci tuvaletleri, erkek öğrenci tuvaletleri, personel tuvaletleri  ve kalorifer kazan dairesinden oluşan kaloriferli yeni hizmet binamız inşa edilerek 2009/2010 eğitim öğretim yılında faaliyete başlamıştır.

            222 sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanunu'nda yapılan değişiklikle zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasından sonra İlkokul ve Ortaokul olarak ikiye ayrılan okulumuz aynı binada eğitim ve öğretim faaliyetine devam etmektedir. 2017 yılından itibaren Narköy İlkokul ve ortaokulunun kapatılmasıyla Narköy'deki öğrenciler okulumuzda eğitim görmektedir.